Moods

Met dit programma verander je zelf de stemming van de muziek. Kies eerst een land.

  • USA – Happy van Pharrell Williams
  • South Africa – Tulatu (kinderliedje)

Per land zijn er vier emoticons. Bij elk emoticon hoor je een ander stukje muziek. Deze stukjes muziek zijn variaties van het origineel (b.v. van het nummer Happy). Klik op de emoticons en verander daarmee de emotie (stemming) van de muziek.  Probeer of je kunt meespelen met deze stukjes muziek.

  • Bij de bovenste twee iconen krijgen majeur akkoorden de nadruk. Bij Majeur akkoorden gebruik je als symbool een hoofdletter. Achter deze hoofdletter staat dan geen kleine letter m. USA: Dbmaj7 Cm  Cm  F.  South Africa: D Em A D
  • Bij de onderste twee iconen lig de nadruk op mineur akkoorden. Bij mineur akkoorden gebruik je als symbool een hoofdletter met een kleine letter m erachter. USA: Dbmaj7 Cm Cm Fm. South Africa: Dm Emb5, A, Dm

Dit programma werkt met vier emoties

Bij de vrolijke icoon rechtsboven combineer je druk (veel noten) en licht (majeur).
Bij de ontspannen icoon linksboven (klein kind) combineer rustig (weinig noten) en licht (majeur). Bovendien gebruik je bij het icoon van een klein kind geen lage tonen.

Bij de droevige icoon linksonder combineer je zwaar (weinig noten) en rustig (mineur). Hier gebruik je wel lage tonen.
Bij de enthousiaste icoon rechtsonder combineer je druk (veel noten) en zwaar (mineur). Bij deze stemming kun je het geluid van de instrumenten oversturen (distortion).

De twee iconen aan de linkerkant (ontspannen/droevig) hebben als overeenkomst het gebruik van weinig noten.
De twee iconen aan de rechterkant (vrolijk/enthousiast) hebben als overeenkomst het gebruik van veel noten.
De twee iconen bovenaan (ontspannen/vrolijk) hebben allebei als overeenkomst dat ze “licht” zijn en majeur akkoorden gebruiken.
De twee iconen onderaan (droevig/enthousiast) hebben als overeen komst dat ze “zwaar”zijn en mineur akkoorden gebruiken.

Dit programma “moods2” is in ontwikkeling.  Bij deze versie zijn mp3’s in gebruik met een lengte van twee minuten. Zo voorkom je een hic-up maar kan het zijn dat bij een slechte internetverbinding je lang moet wachten voordat de mp3 is geladen.

Er zijn drie versies:

moods,

moods2,

moods3