Slaap lekker Hugo Jack (Berlijn), Seppe-Jan (Diemen), Joaquin en Mimosa (Amsterdam).

10 slaapmuziekjes gebaseerd op muziek van:

  1. Bach
  2. Beethoven
  3. Chopin
  4. Debussy
  5. Cezar Frank
  6. Simeon ten Holt
  7. Satie
  8. Schubert
  9. Smetana
  10. Vivaldi

Per componist zijn er twee muziekjes beschikbaar. Deze staan gerangschikt in twee kolommen:

Kolom met het baby icoon Kolom met het gezicht van de betreffende componist
Als je klikt op de afbeelding van een eenhoorn hoor je een blues uitgevoerd met harp en klokkenspel. Deze muziek heeft een constant tempo en gaat eindeloos door. Bij 4 Moods Blues tref je een link aan naar Scratchprogramma’s met vier verschillende dieren afbeeldingen die ieder een andere stemming uitdrukken (Mood). Als je kind bijna in slaap valt, klik je op de afbeelding met het gezicht van een componist. Je hoort dan een zachte uitvoering van oorspronkelijke stuk uitgevoerd met harp en klokkenspel. Bij deze muziekfragmenten vertraagt het tempo geleidelijk tot zeer langzaam.  Let op tijdens het rijden! Deze muziek heeft een ‘cool down’ effect en kan je slaperig maken!  Stel je een wiegje voor met daarboven een speeldoosje. Als je muziek wilt horen, trek je aan een touwtje. Daarmee span je een veer. Als je het touwtje loslaat, start de muziek in een snel tempo. Doordat de veer ontspant, vertraagt het tempo, daar wordt je rustig van met mogelijk slaap als gevolg. Dit is buitengewoon geschikt om baby’s in slaap te sussen. Er bestaan ook handmatige speeldoosjes. Daarbij draai je zelf net als bij  draaiorgel aan een handel. De strook muziek die je in het speeldoosje stopt, heeft dezelfde functie als een orgelboek met gaatjes erin, zie afbeelding hieronder.

Als je bij één van de pagina’s van 4 Moods Blues klikt op deze afbeelding hoor je dezelfde muziek als bij deze kolom.

Helemaal onderaan deze pagina staat een link naar een Youtube filmpje met al deze muziekjes achter elkaar met steeds een pauze van ongeveer een minuut stilte  (om in slaap te vallen).

Moods-Sleep tight

Deze video heeft een lengte van 12 minuten. Alle 10 de muziekjes uit de rechterkolom zijn in deze video met steeds een pauze ertussen te horen. De tempoverlaging en de pauzes geven rust en stellen je in staat in slaap te vallen.