Slaap lekker Hugo Jack (Berlijn), Seppe-Jan (Diemen), Joaquin en Mimosa (Amsterdam).

10 slaapmuziekjes gebaseerd op muziek van:

 1. Bach
 2. Beethoven
 3. Chopin
 4. Debussy
 5. Cezar Frank
 6. Simeon ten Holt
 7. Satie
 8. Schubert
 9. Smetana
 10. Vivaldi

Per componist zijn er twee muziekjes beschikbaar:

 1. Als je klikt op het icoon met het gezicht van een baby hoor je een blues uitgevoerd met harp en klokkenspel. Deze muziek heeft een constant tempo en gaat eindeloos door. Meer van dit type muziekjes van andere stijlen is te vinden bij 4 Moods Blues en klik op de baby-icoon.
 2. Als je kind bijna in slaap valt, klik je op de afbeelding met het gezicht van een componist. Je hoort dan een zachte uitvoering van oorspronkelijke stuk uitgevoerd met harp en klokkenspel. Bij dit fragment vertraagt het tempo.  Let op tijdens het rijden! Deze muziek heeft een ‘cool down’ effect en kan je slaperig maken!  Stel je een wiegje voor met daarboven een speeldoosje. Als je muziek wilt horen, trek je aan een touwtje. Daarmee span je een veer. Als je het touwtje loslaat, start de muziek in een snel tempo. Doordat de veer ontspant, vertraagt het tempo, daar wordt je rustig van met mogelijk slaap als gevolg. Dit is buitengewoon geschikt om baby’s in slaap te sussen. Er bestaan ook handmatige speeldoosjes. Daarbij draai je zelf net als bij  draaiorgel aan een handel. De strook muziek die je in het speeldoosje stopt, heeft dezelfde functie als een orgelboek met gaatjes erin.

Alle composities die vermeld staan bij 4 Moods Blues  zijn voorzien van acht knoppen voor mp3’s. De knop links onderaan met de bovenstaande afbeelding van een speeldoosje is bij elke compositie te beluisteren met een doorlopende vertraging.

Moods-Sleep tight

Deze video heeft een lengte van 12 minuten. Alle 10 de muziekjes uit de rechterkolom zijn in deze video met steeds een pauze ertussen te horen. De tempoverlaging en de pauzes geven rust en stellen je in staat in slaap te vallen.