Slaap lekker Hugo Jack (Berlijn), Seppe-Jan (Diemen), Joaquin en Mimosa (Amsterdam).

Per componist zijn er twee muziekjes beschikbaar:

 1. Als je klikt op het icoon met het gezicht van een baby hoor je een blues uitgevoerd met harp en klokkenspel. Deze muziek gaat eindeloos door.
 2. Als het kind bijna in slaap is klik je op de afbeelding met het gezicht van een componist. Je hoort dan een uitvoering van oorspronkelijke stuk (Licht+Rustig) met een harp en klokkenspel. Bij dit fragment vertraagt het tempo.  Let op tijdens het rijden! Deze muziek heeft een ‘cool down’ effect en kan je slaperig maken!  Stel je een wiegje voor met daarboven een speeldoosje. Als je muziek wilt horen, trek je aan een touwtje. Daarmee span je een veer. Als je het touwtje loslaat, start de muziek in een snel tempo. Doordat de veer ontspant, vertraagt het tempo, daar wordt je rustig van met mogelijk slaap als gevolg. Dit is buitengewoon geschikt om baby’s in slaap te sussen. Er bestaan ook handmatige speeldoosjes. Daarbij draai je zelf aan een hendel (zie afbeelding hierboven). Dit type speeldoosje lijkt op een draaiorgel.

Moods-Sleep tight

 1. Bach
 2. Beethoven
 3. Chopin
 4. Debussy
 5. Cezar Frank
 6. Simeon ten Holt
 7. Satie
 8. Schubert
 9. Smetana
 10. Vivaldi

Voor meer ‘moods’ zie  blues-4-moods

Deze video heeft een lengte van 12 minuten. Alle 10 de muziekjes uit de rechterkolom zijn in deze video met steeds een pauze ertussen te horen. De tempoverlaging en de pauzes geven rust en stellen je in staat in slaap te vallen. Na twaalf minuten wordt je vanzelf wakker omdat youtube dan een willekeurig ander muziekje begint te draaien dat veel luider is. Dat is je wekker!